Nuorille yrittäjille oma mentorointiohjelma

04.09.2017

Nuorille yrittäjille oma mentorointiohjelma

Suomen Yrittäjät ja asiantuntijaverkosto Boardman käynnistivät maanantaina yrittäjän päivän aattona historian ensimmäisen valtakunnallisen mentorointiohjelman, joka on suunnattu nuoremman polven yrittäjille. Vuoden mittaiseen ohjelmaan haki 122 yrittäjää eri puolilta Suomea. Siihen valittiin 60 alle 40-vuotiasta yrittäjää.

Kullekin ohjelmaan valitulle yrittäjälle on valittu Boardman-asiantuntijaverkostosta hänen tarpeisiinsa sopiva, liike-elämässä kouliintunut mentori. Mentori auttaa mentoroitavaa eli aktoria kehittymään toimialansa ammattilaisena, kasvattamaan yritystään tai selättämään käsillä oleva haaste, esimerkiksi omistajanvaihdos tai kansainvälistyminen.

– Liike-elämässä ja erityisesti yrittäjäkentällä on käynnissä merkittävä sukupolvenvaihdos. Uusille yrittäjille on tilaa ja kysyntää, Suomen Yrittäjien järjestöpäällikkö Joonas Mikkilä sanoo.

– Milleniaalit ovat onneksi ennätyksellisen kiinnostuneita yrittäjyydestä, ja yrittäjäksi ryhdytään nyt monenlaisista taustoista, ei pelkästään yrittäjäperheistä tai -suvuista. On tärkeätä, että heille on tarjolla tukea ja verkostoja.

Mikkilän mukaan mentorointi on yksi parhaista tavoista omaksua hiljaista osaamista ja vankistaa sosiaalista pääomaa.

Tapaamisia noin kerran kuukaudessa

Ohjelman aikana mentori ja aktori tapaavat noin kerran kuukaudessa. Lisäksi osallistujat kohtaavat toisensa kolmessa yhteistapaamisessa, joista ensimmäinen järjestetään Maria 01 -startuphubissa Helsingissä maanantaina 4. syyskuuta.

Ohjelma päättyy syksyllä 2018. Ensimmäisen mentorointiohjelman kokemusten perusteella tehdään päätökset toiminnan jatkosta.

– Boardman Advisorien jäsenet ovat olleet erittäin innostuneita nuorten yrittäjien mentorointimahdollisuudesta. Olemme saaneet mukaan myös ihmisiä Boardmanin partnerien, alumnien ja liikkeenjohdollisen tutkimusryhmän jäsenten piiristä. Näemme tämän erittäin kiinnostavana mahdollisuutena hyödyntää mentorien pitkää liikkeenjohdollista kokemusta ja luoda samalla eläviä kontakteja nuoriin yrittäjiin, Boardman Advisors -ryhmän puheenjohtaja Tom von Weymarn toteaa.

Tiistaina 5.9. vietetään yrittäjän päivää eri puolilla Suomea.

Lisätiedot:

www.nuoretyrittajat.fi/mentorointi

Suomi 100v kampanja alkoi

Suomen satavuotisen taipaleen kunniaksi tarjoamme 100 ensimmäiselle uudelle jäsenelle 50 € lahjakortin oman paikkakunnan jäsenyritykseen. Kampanja voimassa vuoden loppuun.

Pohjois-Karjalan Yrittäjien syyskokous

"Meidän tulee tehdä avointa ja aktiivista yhteistyötä järjestön sisällä sekä muiden toimijoiden kanssa sekä luoda yrittäjämyönteistä mielikuvaa ja vahvistaa sitä koko alueella", painotti Perttu Kouvalainen syyskokoukselle. Pertun toimikausi Pohjois-Karjalan Yrittäjien puheenjohtajana on 2018-2019.

Mantelin etsintää joulupuurosta. Kuka sen löytää? Luvassa palkinto! Mantelin etsintää joulupuurosta. Kuka sen löytää? Luvassa palkinto! Joululauluja yhdessä ja erikseen. Tiernapojat esiintyy. Lisäksi julkaistaan Vuoden Tonttu.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät järjestää myyntiin ja kannattavuuteen liittyvää koulutusta 1-2 helmikuuta ja 5-6 huhtikuuta. Osallistuja voi valita torstain tai perjantain 4 tunnin osion ja edelleen valitsemansa päivän sisältä aamupäivän tai illan.