05.04.2018

laiva.png

Mikro- ja pk-yrityksien auttaminen talousvaikeuksissa ja niiden ennaltaehkäisemisessä

Yhteisen Toimialaliitto ry:n (www.ytl.fi ) HANNE-neuvottelukunta on Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) tuella rakentanut Itä-Suomeen Early Warning -ohjelman mikro- ja pk-yritysten toiminnan tukemiseksi.

Hankkeessa autetaan mikro- ja pk-yrityksiä turhaan joutumasta talousvaikeuksiin ja autetaan talousvaikeuksissa olevia terveyttämiskelpoisia yrityksiä pois talousvaikeuksista.

Miten käännän talousvaikeuksissa purjehtivan laivani suunnan?

KENELLE:

Itä-Suomessa (Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala) sijaitseville yrityksille, jotka

a) eivät ole saavuttaneet liiketoiminnallisia tavoitteitaan, tai

b) ovat jonkin asteisissa talousvaikeuksissa, mutta mahdollisia tervehdyttää.

MITÄ:

Erityisneuvonnassa ja uudistamisessa yritys saa toimintasuunnitelman konkreettisista toimenpiteistä vaikutuksineen, jotka toteuttamalla yritys voi saavuttaa tavoitteensa.

Uudistamista ja erityisneuvontaa toteuttavat HANNE-neuvottelukunnan sertifioimat asiantuntijat.

Early Warning -ohjelmasta löytyy apu eri aloilla toimivien yritysten tarpeisiin. Ohjelman avulla on saatu erinomaisia tuloksia eri toimialojen mikro- ja pk-yrityksissä ympäri Suomea.

YRITYSKLINIKKA:

Yritysklinikalta sparrausta uudelle yritykselle, omistajanvaihdosta pohtivalle, talousvaikeuksien ennaltaehkäisyyn, talouden terveyttämiseen tai muuhun yrityksen kehittämisen osa-alueeseen.

Paikka: Kokoustila Ukko 4.krs, Joensuun Tiedepuisto, Länsikatu 15, Joensuu

Ajankohdat:

25.4.2018 – asiantuntijana Tapani Hirvonen

7.5.2018 – asiantuntijana Tapani Hirvonen

5.6.2018 – asiantuntijana Maija Holopainen

Yritysklinikka on ESR-hankkeen erityisneuvontaa, joten se maksaa yrittäjälle 30 euroa / 1,5 tuntia.

Yrittäjä saa yritysklinikalta lähtiäisiksi 2-5 käytännön realistista toimenpidettä, jolla se voi pyrkiä muuttamaan tekemisensä suuntaa kohti parempaan. Yritysklinikka on osa Early Warning -hanketta.

Tapani Hirvonen omistaa monen vuoden tietotaidon omistajanvaihdoksien saralla mm. Josekin puolelta. Nykyään hän vaikuttaa Pohjois-Karjalan Yrityskummien hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi Tapanilla on pitkä kokemus yrittäjyydestä, mm. matkailu- ja graafisella alalla.

Maija Holopainen on elintarvikealan ja sote -alan kehittämisen ekspertti. Osaamisalaan kuuluu em. lisäksi mm. tuotteen/palvelun kysynnän analysointi sekä tasoitus asiakastarpeen mukaiseksi sekä tuotannon- ja toiminnansuunnittelu ja toteutus. Tämän lisäksi Maija osaa neuvoa miten saat vapautettua lisää aikaa käyttöösi ja saat kiireen tunteen vähenemään. Maija tietää myös, miten yritys voi saavuttaa huipputuloksia sitoutumalla jatkuvaan parantamiseen. Lue lisää Maijasta täältä.

PALJONKO:

Erityisneuvonnan palvelu maksaa yritykselle 30€+alv. (kesto n. 1,5h tuntia)
Uudistamisen palvelu maksaa yritykselle 120€+alv. (kesto 3-6 tuntia, tapauksesta riippuen)

Lisätiedot:

Sami Koikkalainen, asiamies, Yhteinen Toimialaliitto ry.
p: +358 40 749 6330 - sami.koikkalainen@ytl.fi

Pohjois-Karjalan pk-yritykset panostavat kansainvälistymiseen ja viennin kasvattamiseen

Yli puolet Pohjois-Karjalan pk-vientiyrityksistä uskoo viennin arvon kasvavan tänä vuonna. Vientiyritykset aikovat panostaa tänä vuonna aiempaa enemmän kansainvälistymiseen. Reilu kolmannes yrityksistä kertoo innovaatiosatsaustensa kasvavan. Tämä selviää kevään Pk-yritysbarometrista. Vientikauppoja maakunnan pk-yritykset tekevät kuitenkin huomattavan suurella riskillä. Maakunnan pk-yrityksiä rohkaistaan hakemaan kauppaa Venäjältä asiantuntijaseminaarissa 20.4.2018.

Early Warning -hanke auttaa yrityksiä talousongelmissa

Early Warning -hankkeessa autetaan mikro- ja pk-yrityksiä turhaan joutumasta talousvaikeuksiin ja autetaan talousvaikeuksissa olevia terveyttämiskelpoisia yrityksiä pois talousvaikeuksista. Palvelussa koulutettu asiantuntijaverkosto antaa yritykselle käytännönläheistä ja asiantuntevaa neuvontaa ja apua.

Oletko sinä tietoinen, mistä on kysymys? Tai mitä sinulta vaaditaan? Tulevaan kannattaa valmistautua vielä, kun se on mahdollista. Mikäli et ole valmis, saatat vaarantaa koko liiketoimintasi.